2012-07-31 16:57:15• hírek • Póti Orsolya

Csütörtökön rendezik meg a versenyvizsga második részét

Az idei évtől minden egyes tanintézmény maga rendezi meg a tanárok versenyvizsgáját, maga dönt tehát arról, hogy milyen tanári karral kezdi meg a következő tanévet. A versenyvizsga írásbeli részére augusztus 2-án kerül sor - tájékoztatott a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség.

Március 30-tól minden egyes iskola közzétette be nem töltött posztjainak számát. Ez a lista megjelent a tanfelügyelőség és az oktatási minisztérium honlapján is. A versenyvizsgára jelentkezőknek április 12-ig kellett jelezniük részvételi szándékukat a kívánt iskolában, majd június 26-31 között meg kell erősítsék vizsgázási szándékukat.

A vizsga két részből áll: a gyakorlati szakaszra május 2. és július 8. között került sor, az írásbelit pedig augusztus 2-án, csütörtökön rendezik meg. A gyakorlati vizsga negyed részét, az írásbeli pedig háromnegyed részét képezi a végső eredménynek.

A megyei tanintézményekben összesen 711 pedagógusi állást hirdettek meg, melyből 128 címzetes és 583 nem címzetes hely. Ezekre összesen 896 személy jelentkezett, melyből 739-en vettek részt a május 2. és július 8. között megrendezett gyakorlati próbán. A gyakorlati próbán 353 vizsgázó kapott 10-est, 358-an 7 és 9,99 közötti osztályzatot szereztek, míg 23-an 5 és 6,99 közötti jegyet kaptak. Csupán öt vizsgázó ért el ötös alatti osztályzatot - áll a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség által kibocsájtott közleményben.

A versenyvizsga írásbeli részét augusztus 2-án, csütörtökön 10 órától rendezik meg. A vizsgára jelentkezők 8.00-9.00 óra között foglalhatják el a vizsgáztatótermeket. A helyek elosztására augusztus 10-16. között kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: